Mobile menu

Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi'nin Elektronik Ortamda Düzenlenmesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan bir yazıda; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ortaya çıkmasını takiben, Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A)’nin üzerine karekod ve doğrulama linki koymak kaydı ile sadece MEDOS

(https://medos.tobb.org.tr/) üzerinden elektronik olarak düzenlenmesi hususunda Ticaret Bakanlığı’na başvurulduğu belirtilmektedir.

 

Birlik tarafından yapılan girişimler neticesinde Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgelerinin sadece MEDOS sistemi üzerinden düzenlenmesi ve onaylanması uygulamasına 8 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçileceği belirtilmiştir.

 

Yazıda devamla, MEDOS sistemi üzerinden onaylanan söz konusu belgelerin Odalarca ıslak olarak imzalanmasına söz konusu tarih itibariyle gerek olmadığı ifade edilmektedir. Ayrıca söz konusu Bakanlıkça ilgili ülkelere gerekli bildirimlerin yapılacağı vurgulanmıştır.

 

MEDOS sistemine kayıtlı olmayan üyelerimizin sisteme kayıt için “MEDOS Kullanıcı Kayıt Formu”nu aşağıda bulunan mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

 

Mail:  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO