Mobile menu

YETENEK KAPISI ÇEVRİMİÇİ KARİYER PLATFORMU HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) tarafımıza ulaşan yazıda Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hizmete sunulan "Yetenek Kapısı" çevrimiçi kariyer platformunun (www.yetenekkapisi.org) işverenlerin ihtiyaç duydukları yetenekleri henüz eğitimleri devam ederken keşfetmelerine, öğrenci/mezunlar ile zaman ve mekândan

bağımsız şekilde iletişim kurmalarına imkân sağladığı belirtilmektedir.

Yazıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB)Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ile 8 Haziran 2020 tarihinde İş Birliği Protokolü imzalamış olduğu bildirilerek TOBB'un "Yetenek Kapısı" çevrimiçi kariyer platformunu desteklediği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda Oda ve Borsalara üye firmaların "Yetenek Kapısı" kariyer platformuna üye olmalarının önem arz ettiği belirtilerek "Yetenek Kapısı"nda oluşturulacak hesap ile ülkemizdeki ve yurt dışındaki üniversitelerin kariyer merkezleri ile iletişim kurulabileceği, şirketlerin ve kurumların iş/staj ilanları istenilen üniversite ve bölümlerden öğrencilerin/mezunlarının başvurusuna açılabileceği, özgeçmişler incelenerek adaylar ile sistem üzerinden iletişim kurulabileceği bildirilmektedir.

Yazıda "Yetenek Kapısı"nın eğitimli gençler arasındaki marka bilinirliğinin artırılmasına, aynı zamanda kariyer etkinliklerinin düzenlenerek üniversitelerin düzenlediği kariyer fuarlarından haberdar olunmasına ve kayıt yaptırılabilmesine imkân sağladığı da bildirilmektedir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Yetenek Kapısı" kullanımına ilişkin hazırlanan kılavuza ulaşmak için tıklayınız.

Sisteme ilişkin sorularınızı  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  adresine iletebilirsiniz.

 

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO