İTHAL EDİLEN ÜRÜNLERE İLAVE GÜMRÜK VERGİSİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; 03 Temmuz 2020 tarihinde TOBB Başkanımız Sn.M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn.Mustafa Varank'ın teşrifleri, Oda-Borsa Başkanları ile Sanayi Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla

İstişare Toplantısı gerçekleştirildiği bildirilmiştir.

Bahse konu toplantıda; ara mallarında kullanılan, ülkemizde üretimi kısıtlı olan ve ithal edilen ürünlere getirilen ilave gümrük vergisi konusu ele alınmış olup, bir çalışma yapılmasına karar verildiği ifade edilmiştir.

Yapılacak çalışmanın Sayın Bakanımıza arz edileceği vurgulanmış olup; bu kapsamda, ilave gümrük vergisi gelen ara mallarına ilişkin ekli tablonun eksiksiz bir şekilde doldurularak en geç 10 Temmuz 2020 Cuma saat:17.00'a kadar Odamıza ( Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) iletilmesi gerekmektedir.

Ek: İlave Gümrük Vergileri-Tablo