Mobile menu

Mevlana Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Teknik Destek Programı Duyurusu

Faaliyetlerine başladığı 2009 yılından bu güne kadar açmış olduğu mali ve teknik destek programları ile TR 52 Karaman-Konya Bölgesi’ne eş finansmanlar ile birlikte 300 Milyon TL’den fazla yatırımı harekete geçiren ve bu destekler sayesinde bölgede 2.500 yeni

istihdam oluşturulmasını ve 125.000 kişinin farklı konularda eğitim almasını sağlayan Mevlana Kalkınma Ajansı, 21 Temmuz 2020 tarihinde Teknik Destek Programı ilan etmiştir.

Programın genel amacı 2023 TR52 (Karaman-Konya) Bölge Planı’nda yer alan öncelikler ve 2020 Sonuç Odaklı Program kapsamında yerel aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkılarını artıracak çalışmaları için kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı danışmanlık faaliyetlerine destek sağlamaktır.

Ajans, bugüne kadar ilan ettiği teknik destek programlarından farklı olarak bu yıl imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’leri de Teknik Destek Programı kapsamına almıştır.

İlan edilen program çerçevesinde KOBİ’lerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik teknik destek taleplerinin desteklenmesi amaçlanmakta, bu kapsamda; enerji verimliliği etütleri, yalın üretim faaliyetleri ve kurumsallaşmaya yönelik olarak Aile/Ortaklık Anayasası sisteminin kurgulanması çalışmalarına destek verilmesi planlanmaktadır. Teknik destek kapsamında gerçekleştirilecek olan faaliyetlerin uygulama süresi en fazla altı (6) aydır.

2020 yılı sonuna kadar devam edecek program için 4. dönem başvuru tarihi 31 Ağustos 2020, 5. dönem başvuru tarihi 30 Ekim 2020 ve 6. dönem başvuru tarihi 31 Aralık 2020 olarak belirlenmiştir.

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen “2020 Yılı Teknik Destek Programı” hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi, başvuru ekleri ve başvuru süreci ile ilgili ayrıntılı bilgilere https://www.mevka.org.tr/Page.asp?Dil=0&pid=2795 linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

 

 

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO