Katılım Öncesi Mali İzleme Süreci

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza intikal eden yazıda; Avrupa Birliği ile ülkemiz arasındaki işbirliği sürecinin önemli bileşenlerinden birisini de "Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı" (Instrument for Pre-accession Assistance - IPA) olarak bilinen ve 2007 yılından beri uygulanan mali

destek sisteminin oluşturduğu belirtilmiştir.

Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2007-2013 döneminde (IPA I) 520 Milyon Avro bütçeye sahip "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP)" ile 2014-2020 döneminde (IPA II) 260 Milyon Avro bütçeye sahip "Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYSOP)" hazırlandığı ve uygulandığı bildirilmiştir.

AB Komisyonu tarafından, mali işbirliği sürecinin 2021-2027 yıllarını kapsayan IPA III dönemi destekleri hakkında detaylı bilgi ise yazımız ekinde ve https://rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr/tr/  adresinde yer almaktadır.

IPA III programının söz konusu öncelik alanlarında proje önerisinde bulunmak isteyenlerin aksiyon önerilerini ekte bir örneği verilen "Aksiyon Fişi" formatına uygun olarak hazırlayarak en geç 18 Şubat 2021 tarihine kadar sukrutektek@ilgintso.org.tr adresine e-posta olarak iletmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız,

Katılım Öncesi Mali İzleme Süreci Bilgi Notu İçin Tıklayınız.

2023-2024 Yılları Aksiyon Fişi Şablonu ve IPA III - Programlama Çerçeve Belgesi İçin Tıklayınız.