Mobile menu

Yapı Sektöründe Kaybolan Mesleklerin Canlandırılması Girişimcilik Destek Projesi

Ülkemizde kültürel mirasın korunmasına yeterli özenin gösterilmediği ve geleneksel işçilik kültürü ve el sanatlarının yok olma  tehlikesinden  hareketle  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği “Yapı  Sektöründe  Kaybolan  Mesleklerin Canlandırılması Girişimcilik Destek Projesi” başlatmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğrultusunda sayıları çok azalan ve geleneksel tarzda çalışan ahşap, taş. toprak, demir, bakır, cam

ustalarını yetiştirmek tarihi yapı  restorasyonlarında  sıklıkla  karşılaşılan  nitelikli  personel  yetersizliğine  çözüm  bulmak amaçlanmaktadır. Tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşımak, bireysel ve yerel ekonomiye katkı sağlamak bu projenin temel yaklaşımıdır. Bu kapsamda ilçemizde, belirlenen alt sektörlerde ilgili girişimcilik destek proğramına esas olacak şekilde bir eğitim ve sertifikasyon çalışmasının Bakanlıkça başlatılması planlanmaktadır.

Bu kapsamda ilgili alanlarda hizmet veren firma temsilcilerimiz aracılığı ile veya ustalarımızın bizatihi kendilerinin iletişim bilgileri ve hangi alanda faaliyet gösterdikleri ile ilgili bilgileri aşağıda iletişim detayları bulunan Oda personelimize bildirmeleri rica olunur.

İletişim için Emir Ahmet YILMAZ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

0 332 881 61 38

Saygılarımızla

ILGIN TİCARET VE SANAYİ ODASI

 

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO