Mobile menu

İkinci El Motorlu Kara Taşıtı Ticareti Yetki Belgesi (İkamet Adresine Yönelik Başvurular)

Konya Ticaret İl Müdürlüğü'nden Odamıza gelen yazıda; Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında Müdürlüğümüz tarafından bu alanda faaliyet gösteren işletmelere yetki belgesi düzenlenmektedir. Buna istinaden yapılacak başvurularda Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci

fıkrası " ... ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edilen ... bu iş yeri ikamet amacıyla kullanılamaz." hükmü amirdir.

Söz konusu hüküm çerçevesinde başvurular değerlendirildiğinde ietts.gtb.gov.tr internet adresine ikamet adresi kullanılarak başvurular yapıldığı tespit edilmiştir. Bu şekilde ikamet adresi kullanılarak başvuru yaptıktan sonra yetki belgesi düzenlenmiş işletmelere bu aykırılığı giderebilmesi için 30 (otuz) gün süre verilerek mevcut adresini bir iş yeri adresine güncellemesi istenecektir. Bu süre sonunda aykırılık giderilmezse söz konusu işletmeler adına düzenlenen yetki belgeleri iptal edilecektir.

Ayrıca ikamet adresi kullanılarak yapılan yeni başvurular da Yönetmeliğin amir hükmüne aykırı olması nedeniyle direkt reddedilecektir. Bunun yanında MERSİS ve/veya ESBİS'te bir iş yeri adresi olmasına rağmen bu adresi ikamet adresiyle aynı olan işletmelerin başvuruları da reddedilecektir.
Sonuç olarak ikamet adresi ile yetki belgesi alınamayacağı ve yetki belgesi almış olan işletmelerin de verilen sürede aykırılığı gidermemesi durumunda bu belgelerinin iptal edileceği açıklanmıştır.

Bahse konu ilgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,

DİĞER DUYURULAR

       

Web Tasarım DAIO