Mobile menu

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ - ILGIN TSO AHİLİK PROTOKOLÜ

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, ismini, Selçuklular tarafından 1251 yılında yaptırılan ve bu toprakların ilk Vakıf Yükseköğretim Kurumu niteliğinde olan Karatay Medresesinden almıştır. 1882 yılında kurulan ve Türkiye'nin en köklü ticaret odalarından olan Konya Ticaret Odasının Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 2009 yılında yeniden kurulmuştur.

KTO Karatay Üniversitesi, üniversite-sanayi iş birliği ile Türk eğitim sistemine âdeta yeni bir soluk getirmiştir. İş arayan değil, işte aranan ve iş kuran mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen KTO Karatay Üniversitesinde öğrencilere geniş staj imkânının yanı sıra Sektör Danışmanlığı Projesi ile iş tecrübesi sunulmaktadır. Bu proje ile söz gelimi 4 yıllık bir programda olan öğrencimiz, 4 yıllık bir iş deneyimiyle mezun olmakta, iş hayatına daima daha önde başlamaktadır.

 

Çift anadal (ÇAP) çeşitliliği bakımından Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan KTO Karatay Üniversitesi; 32 lisans, 12 ön lisans ve 31 lisansüstü programı ile toplamda 75 programda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. KTO Karatay’da Hukuk Fakültesinden Tıp Fakültesine, Pilotajdan İslam İktisadı ve Finans Bölümüne dek aday öğrenciler için geniş bir bölüm yelpazesi bulunmaktadır.

 

Üniversite tercihlerinde, KTO Karatay Üniversitesi’nden ILGIN TİCARET VE SANAYİ ODASI üyelerimize özel %15 indirim fırsatı. Ahilik Bursu ile üyelerimize, birinci derece yakınlarına ve eşlerine ücretli kontenjandan KTO Karatay’a kayıt yaptırmaları hâlinde %15 oranında Ahilik Bursu indirimi sağlanmaktadır. https://tanitim.karatay.edu.tr/

 

 

       

Web Tasarım DAIO