Mobile menu

2017 YILI MESLEKİ EĞİTİM GÜNLERİ PROGRAMI ILGIN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ülkemizin 10. Kalkınma Planı, Türkiye Mesleki ve Teknik Eğitim Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2018) ve Hükümet Programları gibi üst politika belgelerinde mesleki ve teknik ortaöğretimde yerel 

yönetimler ve sektör temsilcilerini de içine alacak şekilde yönetişimi esas alan “yeni okul yönetim modeli”’ nin oluşturulacağı, yerel yönetimler, meslek kuruluşları ve yerel sektörle işbirliğinin artırılacağı öngörülmüş, bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığınca, her ilde; il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgili yöneticilerinin, mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurum müdürlerinin, sektör ve meslek kuruluşu temsilcilerinin, belediye ve ilgili diğer kamu ve özel kurum ve kuruluş temsilcilerinin üye olarak yer alacağı “Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu” oluşturulmasına karar verilmiş ve bu karar doğrultusunda İlimiz merkez ilçelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, diğer ilçelerimizde ise ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde kurullar oluşturulmuştur.
Kurul çalışmaları kapsamında İlimiz; Akşehir, Ereğli, Beyşehir, Ilgın, Seydişehir, Çumra, Karapınar, Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde “Mesleki Eğitim Günleri Programları” yapılacaktır. Bu programların ilki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu müdürlükleri, sektör ve meslek kuruluşları, yerel yönetim ve ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Akşehir ilçemizde gerçekleştirildi. Ereğli ilçemizde devam etti. Bu hafta Ilgın ilçemizde yoğun katılımla devam etti. İlçemizde düzenlenen toplantıya ise Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Vehbi ÖZLEN ve Meclis Başkanımız Mustafa PALA’ nın yanısıra, Ilgın Belediye Başkanlığı, , Esnaf Sanatkarlar odası başkanlığı, İlçe Sağlık müdürlüğü, Ilgın şeker fabrikası Müdürlüğü, Resmi Bankalar ve okul müdürlükleri temsilcileri katılım göstermiştir. Programda söz alan Konya il Milli Eğitim Müdürlüğünde mesleki eğitimden sorumlu Müdür Yardımcısı Mustafa YILMAZ; yerel ve bölgesel düzeyde mesleki ve teknik eğitim ile ilgili konuların ve sorunların ele alınarak çözüm önerilerinin geliştirildiği bir platformun oluşmasını sağlamanın, mesleki ve teknik eğitimin paydaşları olan sektör temsilcilerinin, ilgili meslek kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, ilgili kamu kurum/kuruluşların mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile yapacakları işbirliğini artırmak, sürekli hale getirmek ve kurumlar arasında eşgüdüm sağlamanın önemine değindi. Toplantı ya katılan Ilgın Belediye başkan yardımcısı Necmettin TİFTİKÇİ,  Belediye olarak her zaman desteğe hazır oldukları sözünü vermiştir.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi ÖZLEN Mesleki Eğitimin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu ve destek vereceklerini belirttiler. Toplantı da söz alan Ilgın esnaf odası başkanı Ertuğrul PARLAK Ilgın ve Konya’mızın gelişimi açısından her türlü desteği vereceklerini söyledi. KONESOB genel sekreteri Ziya YAVUZ; KONESOB olarak tüm ilçelerimizde ve merkezde ara eleman ve yetişmiş eleman için her türlü desteği vereceklerini söylediler. Programa sektörden katılan diğer temsilcilerde söz alarak; mesleki ve teknik eğitimin ilgili sektörün ve iş piyasası aktörlerinin beklentileri doğrultusunda geliştirilmesine katkı sağlamanın önemine değinmişlerdir. 
 

Programlara Beyşehir ve Seydisehir ilçelerinde devam edilecektir.

       

Web Tasarım DAIO