Mobile menu

Türkiye’nin geleceğine artı bir istihdam seferberliği !

İstihdam seferberliği başlattıklarını söyleyen Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, 300 bin kişiye iş sağlayacak ‘artı istihdam programı’ ile yeni işe girenin asgari ücretinin ilk yıl yüzde 50’sini, ikinci yıl yüzde 25’ini İŞKUR’un karşılayacağını söyledi.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ‘Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği’ başlattı. 2017 yılı için işbaşı eğitim programı, mesleki eğitim kursları, girişimcilik eğitimleri ve toplum yararına programlarla toplam hedeflenen 600 istihdam haricinde ‘artı istihdam› programı’yla 300 bin kişiye daha iş imkanı sağlanacak.

İstihdam seferberliği kapsamında İŞKUR ile TOBB arasında ‘Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü’nün TOBB İkiz Kuleler’deki imza törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mevcut istihdam programlarına ek olarak ‘artı istihdam› programı’yla 300 bin yeni istihdam sağlanacağını belirtti.

Bakan Müezzinoğlu’nun verdiği bilgiye göre istihdam programı› ile istihdam edilen kişinin ilk yıl net asgari ücretinin yüzde 50’si, ikinci yılda da net asgari ücretin yüzde 25’ini İŞKUR ödeyecek.

       

Web Tasarım DAIO